01.07.2020.

Radionica za lokalno stanovništvo u Zelenjaku

 

 

U četvrtak, 25. lipnja 2020. u Zelenjaku je u organizaciji Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode KZŽ i Udruge Hyla održana radionica za lokalno stanovništvo u okviru Interreg SI-HR projekta Veze prirode.

Sudionici radionice tako su mogli saznati nešto više o samome projektu Veze prirode, ciljevima projekta, aktivnostima koje su provedene i onima koje će se tek provesti, a ponajviše o ciljnim vrstama projekta. Naime, jedan od glavnih ciljeva projekta je osiguranje održivosti očuvanja i obnove ciljnih vrsta – vidra, jelenak, hrastova strizibuba, močvarna riđa, kiseličin vatreni plavac te vodozemci na zaštićenim Natura 2000 područjima – Sutla, Kupa i NP Risnjak, park prirode Radensko polje i kanjon Kamačnik.

Nakon uvodnog dijela uslijedio je praktični u kojemu su sudionici mogli proučiti zamke za kornjaše, saznati na koji način one funkcioniraju te izbliza vidjeti i dodirnuti jelenka i alpinsku strizibubu. Nakon toga sudionici su mogli sudjelovati i u hvatanju leptira pomoću mrežica te zajedno sa stručnjacima determinirati vrste.

Po završetku radionice svima su podijeljeni promotivni materijali (ruksak, daska, krpa, radne bilježnice) izrađeni u okviru projekta Veze prirode.

JUKZŽ jedna je od sedam partnera na projektu ‘Vezi narave/Veze prirode’ koji se odvija u okviru programa Interreg Slovenija – Hrvatska 2014. – 2020., koji podržava Europska unija, a sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ne budi bezveze s prirodom

U sklopu projekta pripremili smo edukativnu i šarenu knjižicu „Ne […]

22.10.2020.

Obilježavanje Dana europske suradnje

  Ove godine pod sloganom »Celebrating 30 years together«, obilježavamo Dan europske […]

02.10.2020.

Radionica za lokalno stanovništvo u Zelenjaku

    U četvrtak, 25. lipnja 2020. u Zelenjaku je […]

01.07.2020.

Potpisivanje Ugovora – Nabava i montaža opreme za stazu Kamačnik

U okviru projekta „Veze prirode SLO-HR457“ koji se provodi u […]

18.06.2020.