03.02.2021.

Radionice za poljoprivrednike i lokalno stanovništvo u Vrbovskom

 

 

U sklopu projekta „Veze prirode“, 28. siječnja 2021.g. u Vrbovskom su održane dvije radionice: Radionica za poljoprivrednike i vlasnike zemljišta s početkom u 10:00 sati te Radionica za lokalno stanovništvo s početkom u 12:00 sati. Uz poštivanje svih epidemioloških mjera i odredbi radionice su bile odlično posjećene.

Projekt „Veze prirode“ INTERREG Slovenija – Hrvatska predstavila je iz Udruge Hyla Ivona Burić, mag.oecol. et prot. nat. Gradonačelnik Grada Vrbovskog Dražen Mufić dipl.ing., prisutnima je predstavio sve projektne aktivnosti koje je Grad Vrbovsko proveo u sklopu projekta, dok je predavanje na temu vrtlarenje u skladu s prirodom – dobre organske tehnike održala Silvija Kolar-Fodor iz udruge „Biovrt- u skladu s  prirodom“. Sudionicima je besplatno uručen po jedan paketić ekološkog sjemena, a omogućena ima je i kupnja knjige “Vrtlarenje u skladu s prirodom“ kao  i ostalog sjemena.    Nazočne je na početku radionica pozdravila  ispred domaćina Tatjana Kušić,  koja je ujedno kao vodič, iste provela poučno-botaničkom stazom kanjona Kamačnik.

Uz druženje  i organiziranu okrjepu raspravljalo se o dobrim primjerima iz prakse, a  međusobno su se razmijenila i bogata iskustva. Svi sudionici pohvalili su vrijednost i važnost projekta  „Veze prirode“ kojem je cilj očuvanje i obnova biološke raznolikosti za buduće generacije te podizanje svijesti o ulozi koju priroda ima  za dobrobit ljudi.

Radionice za poljoprivrednike i lokalno stanovništvo u Vrbovskom

    U sklopu projekta „Veze prirode“, 28. siječnja 2021.g. […]

03.02.2021.

Uređenje mrtvice rijeke Bistrice

  Zavod Republike Slovenije za zaštitu prirode očistio je mrtvicu […]

02.02.2021.

Kalendar ‘Budi u vezi s prirodom 2021’

U sklopu projekta Veze prirode, ZRSVN je napisao i dizajnirao […]

19.11.2020.

Virtualni dani otvorenih vrata EU projekata

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije sudjeluje […]

13.11.2020.